My imageMy imageMy imageMy imageMy imageMy imageMy image

Laatste nieuws

Opzegging Certificering door VvE-BeheerPlus
26 juli 2018 - Vorig jaar hebben we ons kantoor laten beoordelen door VvErtimago. Ons kantoor voldoet aan alle gestelde eisen en daarom ontvingen we het bijbehorende certificaat. Dit jaar hebben we er zelf voor gekozen om deelname aan de certificering te beëidigen. Niet omdat we denken niet meer met positief gevolg door het onderzoek te komen, maar we hadden gehoopt dat de certificering in de markt op een grotere schaal opgepakt zou worden waardoor het certificaat een grotere betekenis zou krijgen.  

AVG
15 april 2018 - Na een heleboel uitzoekwerk en met de ondersteuning van onze huisjuriste kunnen we deze week alle stukken met betrekking tot de AVG (Algemene Verordering Gegevensverwerking) naar de bij ons aangesloten VvE's sturen. De bestuurders kunnen de stukken beoordelen en desgewenst nog aanpassen. Maar VvE-BeheerPlus voldoet op 25 mei 2018 aan de ons door de wet opgelegde verplichtingen. U had toch niet anders verwacht? Ook hebben alle individuele VvE's een Privacy Statement aangeboden gekregen. En ook dat zullen ze natuurlijk eerst zelf moeten goedkeuren voordat het naar hun leden wordt gezonden. Zelf hebben we natuurlijk ook een Privacystatement. U vindt het hier

Nieuw Modelreglement 2017 is er!
Het nieuwe Modelreglement is hier beschikbaar.

Certificering VvE-BeheerPlus
13 augustus 2017 - We zijn er trots op dat VvE-BeheerPlus gecertificeerd is door VvErtimago. Jaarlijks wordt getoetst of het certificaat weer met een jaar verlengd mag worden. Kijk ook eens hier en hier.

Huishoudelijk Reglement
17 augustus 2015 - Omdat we in de praktijk veel verschillende versies van het Huishoudelijk Reglement (HR) tegenkomen en we regelmatig de vraag ontvangen om een goed voorbeeld hebben we zelf een concept-versie samengesteld, waarvan we vinden dat deze aan alle daaraan te stellen eisen voldoet. Invulling van een aantal regels blijft natuurlijk maatwerk en is afhankelijk van de eigenearen en het gebouw (bv aanwezigheid commerciële ruimten en/of parkeergarage). Omdat we een goed HR belangrijk vinden ondersteunen we de bij ons aangesloten leden graag èn gratis hierbij. Onze concept-versie vindt u hier.

Brandveiligheid
14 juli 2015 - Het zal je maar overkomen. Denk je alles goed verzekerd te hebben, heb je als beheerder de veiligheidseisen niet goed in beeld. Dan is het maar duimen dat er niets gebeurd. Omdat wij niets aan het toeval over laten hebben wij een deskundig bedrijf op het gebied van veiligheid bereid gevonden voor een klein bedrag per VvE alle veiligheidsaspecten in beeld te brengen en hiervan een korte rapportage te maken. We zijn niet zozeer geïnteresseerd in hoe de veiligheid verbeterd zou kunnen worden (want dan wordt er naast elke voordeur een brandweerwagen geadviseerd), nee we zijn nieuwsgierig waar we een gebouw niet aan de wettelijke voorschriften voldoet en waar dus de veiligheid verbeterd moet worden. Ook richting verzekering laat je zien dat je daarmee als bestuurder een inspanning hebt gedaan om 'in control' te zijn. Lees hier het artikel van Rijssenbeek advocaten over de juridische aspecten. 

6% btw op loonkosten beëindigd per 1 juli 2015
01 juli 2015 - Helaas is de overheid niet gevoelig gebleken voor de vele verzoeken om de 6%-btw regeling op loonkosten bij onderhoud opnieuw te verlengen. Daarmee is een eind gekomen aan een aantrekkelijk voordeel voor VvE's. Veel VvE's die wij mogen beheren hebben, soms door gepand onderhoud te vervroegen, gebruik gemaakt van de regeling en hebben daarmee vaak aanzienlijke bedragen bespaard.

Meerwaarde professioneel VvE-Beheerder
Appartement & Eigenaar heeft in de edititie augustus 2014 een goede bijdrage gepubliceerd over de meerwaarde van een professioneel VvE-beheerder. Lees hier het hele artikel.

Tijdelijke btw-verlaging verbouwingen verlengd
september 2014 - Het ministerie van Financiën heeft besloten dat de regeleng op het verlaagde btw-percentage op lonen bij onderhoud en renovatie verlengd wordt tot en met 30 juni 2015. Controleer uw ontvangen facturen en profiteer van deze regeling! Lees hier de volledige regeling.

Warmtewet niet van toepassing op VvE's
08 juli 2014 - Minsiter Kamp heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij aankondigt een uitzondering te maken voor VvE's met betrekking tot de Warmtewet. Goed nieuws dus voor VvE's met een collectieve warmteinstallatie. Lees hier de hele brief.

Postbezorging
29 juni 2014 - PostNL heeft de afgelopen jaren de tarieven dermate verhoogd dat we opzoek zijn gegaan naar een goed alternatief. Dat hebben we in gevonden in Cycloon, post- en fietskoeriers. Op onze post ziet u in het vervolg dan ook geen postzegls meer, maar een stempel van Cycloon. 

Voorstellen voor verbetering functioneren VvE's
12 juni 2014 - Minister Blok schrijft een brief aan de Tweede Kamer met een aantal voorstellen voor het verbeteren van het functioneren van VvE's. Nadruk ligt nog steeds op het hebben van een goed MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP).
Lees de hele brief hier.

Veiligheid, ons aller belang!
01 mei 2014 - Omdat de regelgeving met betrekking tot onze veiligheid ingewikkeld is, hebben we een afspraak kunnen maken met een groot Beveiligingsinstituut. Voor een klein bedrag worfdt een volledige inspectie gemaakt van uw gebouw. Brandmeldinstallatie, blusmiddelen, noodverlichting, alles wordt onderzocht en gerapporteerd. Wilt u dit ook? Neem contact met ons op.

Tijdelijke btw-verlaging verbouwingen verlengd
01 maart 2014 - Het ministerie van Financiën heeft besloten dat de regeleng op het verlaagde btw-percentage op lonen bij onderhoud en renovatie verlengd wordt tot het eind van 2014. Controleer uw ontvangen facturen en profiteer van deze regeling! Lees hier de volledige regeling.

Tijdelijke btw-verlaging verbouwingen
15 februari 2013 - Lees op deze website van de Belastingdienst meer over de tijdelijke btw-verlaging.

We zijn een Ecabo-erkend leerbedrijf
11 februari 2013 - Omdat we vinden dat de jeugd de toekomst heeft en we graag meewerken aan het opleiden van hen hebben we een aanvraag gedaan voor Ecabo-certificatie. We hebben het certificaat mogen ontvangen en vanaf heden is VvE-BeheerPlus erkend leerbedrijf voor financieel administratief medewerker niveau 3.

Eigen postzegel
03 januari 2013 - Sorry, maar we hebben even aan ons zelf gedacht. We verbuiken per jaar namelijk heel wat postzegels. Omdat het mogelijk is een eigen afbeelding op de postzegel te plaatsen hebben we daar graag gebruik van gemaakt. We blijven op de centjes passen: omdat we boven bepaalde aantallen komen is deze dienst van PostNL helemaal gratis. Zo ziet onze postzegel er uit.

Slapende VvE's
11 juni 2012 - Ze blijven helaas bestaan: slapende VvE's. Ook Eigen Huis Magazine besteedt er deze maand weer extra aandacht aan. En terecht. Lees hier het hele artikel.

Uw geld is veilig!
22 februari 2012 - Opnieuw heeft een beheerder grote fouten gemaakt. Zij zijn niet zorgvuldig omgegaan met het geld van de VvE's. De beheerder heeft vanuit zichzelf gedacht en niet vanuit de bij hen aangesloten klanten. Nu de beheerder failliet is gegaan is het resultaat dat de eigenaren hun gespaarde geld kwijt zijn.
Bij VvE-BeheerPlus hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Uw geld staat veilig op uw eigen bankrekeningen ten name van uw VvE. Bovendien wordt uw geld alleen geplaatst bij banken die vallen onder het depositogarantiestelsel. Lees hier het volledige krantenartikel.

Treasury-beheer
30 juni 2011 - Alle bij ons aangesloten VvE's kunnen gebruikmaken van onze nieuwste vorm van dienstverlening: Treasury-beheer. Op basis van een MeerjarenOnderhoudsPlan en de exploitatiebegroting wordt er gestreefd naar een optimaal renteresulaat. Het bij de lange-termijn spaarrekeningen ingevoerde tweehandtekeningenstelsel geeft u bovendien extra zekerheid. De aanvullende dienst is voor aangeloten VvE's gratis.

Vakantietips
29 juni 2011 - Met de vakantie in aantocht is het een prettig gevoel om er op uit te gaan en te weten dat u alles goed verzekerd achterlaat. Van één van onze verzekeraars (Raetsheren van Orden) ontvingen wij een handige brochure met vakantie- en andere verzekeringstips.

Tòch verlenging laag btw-tarief
15 juni 2011 - In tegenstelling tot eerdere berichten wordt de verlaagde btw-regeling toch verlengd en wel tot 01 oktober a.s.

Verzekering makkelijker opzeggen
05 juni 2011 - Met ingang van 1 juli 2011 wordt het makkelijker om langlopende verzekeringen op te zeggen. Lees hier de gedragscode van het Verbond van Verzekeraars.

Nieuwe Technisch Adviseur
30 mei 2011 - Per 1 juni komt Theo Thijssen ons team versterken. Theo heeft een eigen teken-advieskantoor, maar komt nu zijn diensten in een part-time dienstverband uitvoeren. Dat betekent dat we onze dienstverlening verder kunnen uitbouwen tegen een aantrekkelijke prijs. Wij wensen Theo veel succes!

Woonbelang Veghel stopt met VvE-beheer
30 mei 2011 - Woningcorporatie Woonbelang uit Veghel stopt met het beheren van VvE's waar zij geen belang of bezit in heeft. Een mooie kans voor VvE-BeheerPlus om haar diensten aan te bieden. Ook omdat we zowel de Beheerdersrol als de Bestuurdersrol kunnen vervullen hebben al 15 van de 40 VvE's de keuze op VvE-BeheerPlus laten vallen. Veel van deze VvE's maken de overstap per 1 juli a.s. Hard werken dus voor VvE-BeheerPlus, maar zoals altijd met veel plezier en energie. Overigens: de teller loopt nog...

Landelijk CV-Servicenetwerk
30 mei 2011 - (bron: VvE-Magazine) VvE-Belang heeft in samenwerking met cv-installateurs een landelijk netwerk opgericht voor service- en reparatieonderhoud aan uw installatie. Lees
hier het hele artikel.

Inloggen op uw eigen website
28 mei 2011 - Alle VvE’s die zijn aangesloten bij VvE-BeheerPlus hebben sinds 1 mei 2011 toegang tot het afgeschermde deel van deze website. Dat betekent onder meer dat zij hun eigen VvE-kalender hebben, dat ze digitaal een klacht kunnen melden, onderling kunnen communiceren, belangrijke documenten kunnen inzien inzien en fotoboeken over de VvE kunnen bijhouden. Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen? Dan komen ze eraan!

Geen verlenging laag btw-tarief
25 mei 2011 - Het lagere btw-tarief op arbeidskosten voor herstel- en vernieuwingswerkzaamheden wordt niet verlengd. Dat heeft de Tweede Kamer op 24 mei besloten. Het verlaagde btw-tarief is vorig jaar ingevoerd als tijdelijke crisismaatregel. De regeling is ingegaan op 1 oktober 2010 en loopt af op 1 juli 2011.

Samenwerking met Convect
VvE-BeheerPlus heeft een contract gesloten met Convect. Hierdoor wordt het mogelijk dat klanten kunnen inloggen op de website van VvE-Beheerplus en van hun VvE foto's kunnen zien van hun gebouw, een eigen VvE-kalender kunnen bijhouden, onderling snel kunnen communiceren en documenten raadplegen (jaarrekeningen, begrotingen, splitsingsakte, verzekeringspolissen etc etc).  U kunt zelf ook informatie uploaden. Vooralsnog duurt deze proef minstens tot eind 2012. Daarna evalueren we. De kosten betalen wij voor u, omdat we vinden dat dit een goed communicatieplatform voor de VvE is en we u hiermee nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier voor de brochure van Convect.

Gratis bellen met VvE-BeheerPlus 
15 maart 2011 - Om onze klanten beter van dienst te zijn, hebben wij sinds kort een gratis telefoonnummer: 0800-444 555 6. Iedere werkdag kunt u ons tot 21.00 uur op dit nummer bereiken.

Verzekeringen duurder

25 februari 2011 - Per 1 maart 2011 is de assurantiebelasting gestegen van 7,5 naar 9,7 %. Dat betekent dat de verzekering duurder wordt.